Impulsant l’economia social i cooperativa del Baix Llobregat

Quan

Formació:
de febrer a abril de 2021

Xerrades i tallers:
de febrer a octubre de 2021

Tutories:
de febrer a octubre de 2021

On

Degut a la normativa derivada del COVID19, i pel temps que determinin les autoritats, les formacions i tutories s’hauran de fer per videoconferència mitjançant un enllaç que la direcció del programa facilitarà a tots/es els participants prèviament. I quan sigui possible fer-les de manera física les realitzarem a la nostra seu d’Heres Social situada a Uikú Coworking el Prat, carrer Primer de Maig, 16, Local Baixos.

Destinatàries​

Aquest programa està adreçat a persones o col·lectius emprenedors amb una startup (projecte, empresa, entitat) en fase inicial o de creixement a la comarca del Baix Llobregat que necessitin acompanyament o que tinguin necessitats derivades de la situació creada pel COVID19.

Volem donar suport a totes aquelles persones, projectes i/o empreses que tinguin necessitats de solucionar dubtes, continuar el seu creixement, consolidació, etc.. Principalment per l’economia social i cooperativa del Baix Llobregat, un sector que segur ajudarà a tots/es a sortir d’aquesta crisi.

T’ajudem a continuar amb el teu projecte

L’Acceleradora La Obrera Barri Cooperatiu 2021 és un programa d’acceleració per a emprenedors/res i startups de l’economia social i cooperativa, o que tinguin interès d’apropar-se a aquest àmbit.

Formes part d’una startup (projecte, empresa o entitat) de l’àmbit social o cooperatiu en fase inicial o de creixement, vols apropar la teva startup a aquest àmbit , vols treballar l’impacte social de la teva startup, o vols resoldre dubtes derivats del COVID19?

Participa en el nostre programa d’acceleració de startups dissenyat per ajudar-te a donar-li una empenta i fer créixer el teu projecte, empresa o entitat.

Data límit d'inscripció

24 de gener de 2021

Que és aquest programa?

Aquest programa, organitzat i coordinat per Heres Social SCCL, és part del Cercle Barri Cooperatiu La Obrera, i es realitza amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, la Cooperativa Obrera de Viviendas (COV) i Domingo Recreativos SCCL, impulsat per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, promogut pel Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i finançat pel Ministerio de Trabajo y Economía Social.

Derivat de la crisi del COVID19, hem continuat l’adaptació d’aquest programa que vol recolzar a startups en l’àmbit social o cooperatiu, o projectes que vulguin apropar-se a aquest àmbit, en etapes d’inici de negoci, en fase de creixement o consolidació, que estan buscant com créixer o adaptar-se al context actual, de manera sostenible i organitzada per assegurar la seva viabilitat en el futur.

El programa està enfocat en donar suport mitjançant la formació, mentoring, networking i accés a finançament, amb el clar objectiu de què les startups accelerades puguin créixer i consolidar-se en el menor temps possible i desenvolupin models de negoci estables, sostenibles i escalables. A més, aquest programa té com a objectiu donar suport a dubtes i situacions derivades d’aquesta crisi per continuar la seva activitat, convertint-se en un motor econòmic i social del Baix Llobregat.

Fins Octubre del 2021 t’ajudarem a consolidar i fer créixer la teva startup, proporcionant-te recursos sobre coneixements organitzacionals (marketing, gestió econòmica, fiscal i ajudes, organització, estratègia empresarial, eines pel teletreball, organització d’equips i projectes, etc), recursos en capacitats d’emprenedoria (xerrades amb la comunitat emprenedora i tallers pràctics), recursos de finançament (finançament alternatiu i crowdfunding) i assessorament personalitzat en els temes que siguin necessaris.

En aquest programa utilitzarem diferents metodologies i es desenvoluparà sota la tutorització de professionals d’Heres Social i especialistes en algunes temàtiques que tractarem durant les formacions, així com la mentorització per part de professionals dels diferents àmbits de les startups que participin en l’Acceleradora La Obrera.

Quins són els criteris de selecció?

Els criteris de selecció dels candidats seran els següents:

  • Cada candidat pot presentar-se només amb un projecte.
  • Persones residents en edat activa o projectes/startups amb domicili a la comarca del Baix Llobregat
  • Startups (projecte, entitat o empresa) de l’àmbit social o cooperatiu en etapa inicial o de creixement, o que ja hagin passat pels nostres programes d’anys anteriors (Incubadora Uikú, Acceleradora La Obrera, usuaris d’Uikú Coworking, Projecte Singular Queda’t al Barri La Obrera…) o startups no pertanyents a l’àmbit social i cooperativa pero que vulguin apropar-se o fer una transformació cap a aquest ambit. 
  • El projecte/startup presentada ha de tenir una necessitat de suport en els àmbits anteriorment descrits.
  • Persones amb ganes de  establir sinergies amb la comunitat de l’economia social i cooperativa del Barri Cooperatiu La Obrera i de la comarca del Baix Llobregat. 
  • Persones que creguin en el treball cooperatiu, ètic i sostenible.
  • Es valorarà positivament la presentació per part del projecte/startup un pla d’empresa de manera documentada incloent un mínim anàlisi de viabilitat tècnica i econòmica.
  • El/La candidat/a haurà de tenir disponibilitat per a assistir a les sessions de formació, mentorització i networking en, almenys, un 80% del total. Aquestes sessions degut a la situació actual es realitzaran de forma online.

Quina és l’estructura del programa d’acceleració?

Formació

L’objectiu és proporcionar als participants formació en àmbits importants i necessaris pel creixement i consolidació d’una startup adaptada al context  de crisi provocada per la  COVID19.

Es proporcionarà formació en diferents àmbits: coneixements organitzacionals (marketing, gestió econòmica, fiscal i ajudes, organització, estratègia empresarial, eines pel teletreball, organització d’equips i projectes, etc), recursos en capacitats d’emprenedoria (xerrades amb la comunitat emprenedora i tallers pràctics), recursos de finançament (finançament alternatiu i crowdfunding), etc. per un total de 16 hores.

Degut a la normativa derivada del COVID19, les formacions es faran per videoconferència mitjançant un enllaç que la direcció del programa facilitarà a tots/es les participants prèviament.

Quan?  De febrer a abril de 2021

Xerrades i tallers

Possibilitat d’assistir a xerrades i tallers sobre noves tendències en emprenedoria, nous models d’economia, finançament alternatiu, crowdfunding, experiències d’emprenedores/rs, gestió de la incertesa d’emprendre, i totes aquelles eines que us puguem facilitar emprendre i  fer front a aquesta crisi.

Degut a la normativa derivada del COVID19, les xerrades i tallers es faran per videoconferència mitjançant un enllaç que la direcció del programa facilitarà a tots/es els participants prèviament.

Quan?  De febrer a octubre de 2021

Mentoring

Aquest programa et proporciona tutorització, assessorament personalitzat i mentors especialitzats segons l’àmbit de la teva startup per un mínim de 6h per projecte / startup participant i accés a una borsa d’hores en cas de que sigui necessària per ampliar el suport.

Durant tot el període que dura aquest programa els projectes / startups participants disposaran d’un tutor/a de referència i altres mentors adreçats a l’assessorament específic i  adaptat a les necessitats de la teva startup.

Degut a la normativa derivada del COVID19, les tutories es faran  per videoconferència mitjançant un enllaç que la direcció del programa facilitarà a tots/es els participants prèviament.

Quan?  De febrer a octubre de 2021

Accés a finançament

Et proporcionarem informació quant a models de finançament, t’assessorarem pel que fa a models alternatius de finançament i et formarem perquè puguis finançar-te a través d’una campanya de crowdfunding o amb altres formes de finançament alternatives.

Quan?  De febrer a octubre de 2021

Coordinació del programa

Ruben Bagües Vicente

Cofundador d’Heres Social i Director de Qualitat, Organització i Social Media

Bárbara Gómez

Cofundadora d’Heres Social i Directora d’Emprenedoria i Innovació Social

Compartir: