Categories
COVID19 ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA EMPRENEDORIA FORMACIÓ

Comença la 3a Edició de l’Acceleradora La Obrera!

Tercera edició de l’Acceleradora La Obrera amb alguns canvis

Un any més iniciem el programa Acceleradora La Obrera 2020, una edició especial degut als canvis que hem tingut que fer per adaptar-nos a les necessitats de l’economia social a causa del COVID19.

Aquests canvis han estat:

-Redisseny de les formacions pel nou context socioeconòmic

-Tutories més a mida encara, ja que alguns dels projectes participants tenen necessitats de supervivència i pivotació per la nova situació

Volem ajudar a emprenedores/s del Baix Llobregat a consolidar els seus projectes, fer-los créixer i ajudar-los en un nou món COVID19 i post-COVID19 on tot canviarà.

Ara més que mai és necessària l’economia social, una economia on no només és important una viabilitat econòmica, sinó també generadora de beneficis socials per totes/s.

Alguns dels projectes participants aquest any són:

Blat i Foc: una associació que realitza pa ecològic i que amb la nova situació necessita trobar un projecte cooperatiu viable.

Laia Ruz: una il·lustradora pratenc que vol crear una cooperativa d’artistes que els hi ajudi a millorar les seves condicions laborals i socials.

Pasta x Pasta: Una associació que realitza pasta ecològica i funcional que està en procés de creixement i consolidació.

Social Surf: Un projecte on involucrar a persones en risc d’exclusió social en la realització de surf amb persones amb diversitat cognitiva i física.

V-Tools: Un projecte que vol generar conscienciació dels joves a centres educatius sobre problemàtiques adolescents i adultes d’una manera vivencial amb l’ajuda la realitat augmentada i 3D.

Som Esqueix: una associació sense ànim de lucre que neix amb l’intenció de crear un espai de formació i inserció laboral en l’àmbit de l’agricultura ecològica.

Tetrax Bird Tours: un projecte que vol realitzar tours per persones de parla anglesa amb els que visitar les zones naturals de Catalunya on veure, conèixer i viure la fauna ornitològica de Catalunya.

Emma | Terapeuta nutricional: un projecte amb el que donar suport a moltes persones que volen millorar els seus hàbits alimentaris per millorar la seva salut.

Lean & Place: un projecte de consultoria en restauració amb una metodologia original que prioritza els valors, l’eficiència i sostenibilitat per ajudar a altres restauradors/res a crear conceptes originals.

Calendari

Aquest any el calendari de formacions que realitzarem, adaptat a la nova situació COVID19 és el següent:

S1 Organització Liquida20 d’abril, a les 10:30h
S2 Teletreball i eines digitals27 d’abril, a les 10:30h
S3 Anàlisi estratègic de situació i context4 de maig, a les 10:30h
S4 Economia / Fiscalitat / Legal11 de maig, a les 10:30h
S5 Finançament Alternatiu18 de maig, a les 10:30h
S6 Aliances i intercooperació27 de maig, a les 10:30h
S7 Construcció comunitat1 de juny, a les 10:30h

El programa Acceleradora La Obrera 2020 es troba dins del Cercle Barri Cooperatiu La Obrera, un cercle que forma part de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, promogut pel Departament de Treball, Famílies i Afers Socials de la Generalitat de Catalunya i finançat pel Ministerio de Trabajo y Economia Social del Govern d’Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *